Henne Strand og omegn er kendt for sin smukke natur og mangfoldige naturoplevelser. Uanset om du foretrækker klitter, søer, plantager, hede, enge eller det rige dyreliv, har Vestjylland noget at tilbyde, når du holder ferie ved Henne Strand.

Naturoplevelser i Vestjylland - tæt på stranden og skoven

At Henne Strand ligger tæt på Vesterhavet, er ingen hemmelighed. Du kan endda køre på den store parkeringsplads direkte ved stranden og gå timevis på den kilometerlange sandstrand ved Vesterhavet. 

Men det vil måske overraske dig, at området grænsende op til Henne Strand byder på to store plantager. Mod nord ligger Blåbjerg Plantage, hvor du kan opleve den 64 meter høj klit og finde Blåbjerg-stenen. Mod syd ligger Kærgård Plantage, som fortryller besøgende med sine tilsandede egetræer. I begge plantager er der et veludviklet stisystem til både vandreruter, ride- og cykelstier.

Lige uden for Henne Strand ligger Tuttesbjerg, der giver dig en fantastisk mulighed for at danne dig et overblik over byen, havet, Lyngbos Hede og plantagerne.

Natur ved Henne Strand - Filsø og Henne Mølle Å

Filsø er et andet naturparadis, som vi varmt anbefaler at besøge. Det ligger kun få kilometer fra Henne Strand og tiltrækker hvert år et stort antal trækfugle. Her kan du opleve en smuk og varieret natur med skov, sø og eng, hvor du måske er heldig at se store flokke krondyr og forskellige ynglende fuglearter, herunder havørnen. Hvis du ønsker flere berigende naturoplevelser af denne slags, kan du også tage en tur til Tipperne ved Nymindegab eller besøge Skjern Enge, der er et stort naturområde med rigt fugleliv og Danmarks eneste floddelta.

Til sidst vil vi ikke undlade at nævne den smukke Henne Mølle Å, der snor sig gennem klitlandskabet fra Filsø til Vesterhavet. Åens udseende og vej skifter med årstiderne, og du vil blive overrasket over dens skønhed, hver gang du kigger fra broen – enten mod øst og Filsø eller mod vest og Vesterhavet. Hvis du kan klare en ca. 4 km vandretur, så tag dig den fornøjelse at vandre langs Vesterhavets vandkant til Åen og tilbage til byen – alt afhængigt af, hvor vinden kommer fra.

Vejret i området kan være uforudsigeligt, men det er ofte mildt og blæsende. Derfor er det en god idé at medbringe både solcreme og en vindjakke, uanset årstiden, så du er forberedt på alle eventualiteter.

Læs mere om os, området og det der sker, mens du er på besøg i Henne Strand:
Oplevelser

Find ud af, hvilke aktiviteter og attraktioner du kan opleve, mens du holder ferie.

Nysgerrig?
Ferieboliger

Find den passende lejlighed til dig og dem du vil tage på ferie med.

Se alle
Feriecenter

Din Ferieoase ved Vesterhavet har rigtig meget at byde på, så du kan slappe af.

Bliv overrasket
Henne Strand

Læs mere om byen og den fantastiske beliggenhed

Opdag byen